Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse baklava

Macaroni salade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

* Kook de amandelen in water en pel deze. Bak ze in de olie goudbruin of rooster ze in de oven. Hak ze grof in de keukenmachine en doe dit in een teil.

* Doe bij de amandelen de 3 eetlepels gesmolten boter en de kom suiker. Doe er net zoveel mazhar bij totdat de mengsel korrelig wordt. De vulling is klaar.

* Leg een blad filodeeg op het aanrecht en besprenkel deze met de gesmolten boter (afwerking)

* Verdeel een dunne laag van de vulling over het blad filodeeg en rol deze van je af totdat je een staaf krijgt. Let wel op: Bij elke rol die je maakt besprenkel je de laag met boter. Als je een staaf hebt dan snij je stukjes in ruitvorm van de staaf. Deze smeer je aan de zijkanten (waar de vulling te zien is) met de geklopte eieren en leg ze op een ovenbakplaat.

* Als je de ovenbakplaat vol hebt kan deze in de voorverwarmde oven totdat ze goud bruin gebakken zijn.

* In de tussentijd warm je de honing op in een pan, het mag niet al te heet zijn. Doe de pan uit en dompel de gebakken baklava's in de honing. Laat ze goed de honing tot zich opnemen en doe ze dan in een vergiet om uit te lekken. En zo werk je ze allemaal af.

Ik hoop dat het duidelijk is. Anders hoor ik het wel...eet smakelijk en EIDKOUM MOUBARAK

Mobiele versie afsluiten