Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse dikke groentensoep met kip

Marokkaanse dikke groentensoep met kip

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Was, schil en snijd alle groenten in kleine blokjes.

Verhit de olie in een soeppan en voeg daar de groentenblokjes en de kippenpoten aan toe.

Voeg peper en zout naar smaak en het verkruimelde kippenbouillon-blokje toe en laat een paar minuten al omscheppend bakken.

Giet er dan zoveel kokend water bij dat alles goed onder staat.

Laat alles zachtjes koken totdat de groenten en de kip gaar zijn.


Haal de kip uit de soep, verwijder het vel en haal het kippenvlees van de botjes; snijd of scheur dat in kleine stukjes.

Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg daar de stukjes kip en de gehakte knoflook aan toe.

Bak alles al omscheppend goudbruin.

Voeg de driehoekjes La vache qui rit toe aan de soep, neem een staafmixer en mix de soep glad en crèmig.

Schep de soep in mooie kommen en versier met wat van het kip/knoflookmengsel en wat fijngehakte platte peterselie.

 

Mobiele versie afsluiten