Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten.

Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 tl zout erdoor scheppen.

Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen.

In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

Kikkererwten door groenten scheppen en 10 min. zachtjes meestoven.

Op smaak brengen met zout en peper. Munt erover strooien.

Serveren met Marokkaans of Turks brood.

Heerlijk en makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch gerecht maar je kan dit ook met kip, kalfs of lamsvlees maken

Mobiele versie afsluiten