Marokkaanse kipovenschotel met groenten Recept

2018-01-31
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Deze kipovenschotel is een leuke variant op bijvoorbeeld een tajine of marmita. Ik noem dit zelf een Marokkaanse ovenschotel, omdat ik Marokkaanse kruiden gebruik en omdat je het eet met Marokkaans brood. Je huis vervult zich met een heerlijke geur als dit in de oven staat. En het resultaat is een heerlijk gekruide schotel met groenten en kip.

Gebruik geen voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt, die zijn veel minder lekker en na 3 uur in de oven zijn ze nog niet gaar. Doperwten gebruik ik altijd uit de diepvries, nooit uit blik of pot. Je kan ze soms ook vers kopen bij Marokkaanse winkels, die zijn nog veel lekkerder!!

Ingrediënten

  • - 10 kleine kippenpootjes (borrelpootjes)
  • - 1 rode puntpaprika, in ringen
  • - Halve groene paprika, in stukjes
  • - Een handje doperwten
  • - 1 winterwortel in plakjes
  • - 500 gr aardappels, geschild en in plakken
  • - 1 tomaat, geschild en in stukjes
  • - 2 teentjes knoflook (of 1 tl knoflook)
  • - Paar takjes platte peterselie, fijngesneden
  • - 1 tl Zout
  • - 1 tl Zwarte peper
  • - 1 tl Paprikapoeder
  • - 1 tl Kurkuma
  • - 1 tl Komijn
  • - 1/2 tl Gemberpoeder
  • - Olijfolie

Werkwijze

Stap1

Maak de kippenpootjes goed schoon. Kook de aardappel- en wortelschijfjes in water voor ongeveer 3 minuten en giet af. Meng met de andere groenten. Maak een marinade van de kruiden, uitgeperste knoflook/knoflookpoeder en olijfolie. Meng de helft door de groenten en de helft door de kippenpootjes.

Stap2

Doe alles in een braadslede en giet er een klein glaasje water bij. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 45 minuten. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in zit. Het moet geen "soep" worden, maar zeker ook niet droog bakken tot het aanbrandt.

Stap3

Als het gaar is op een groot bord serveren met Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 57
Beoordeel dit recept

57 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.