Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse kippensoep

Marokkaanse kippensoep

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding:
Doe de kip en de kikkererwten in een grote pan met 3 liter water. Breng dit aan de kook, schuim de bovenkant af, voeg dan de ui, tomaten en wat peper toe. Laat dit afgedekt 1 uur pruttelen of tot de kikkererwten gaar zijn.

Bereidingswijze:
Neem de kip er uit, verwijder vel en botten, snijd het vlees in stukken. Voeg gember, kaneelpoeder en linzen toe, laat dit 20 minuten koken of zo lang tot de linzen gaar zijn. Voeg dan zout toe. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg wat water toe. Doe dan de vermicelli er bij en laat dit nog enkele minuten koken tot de vermicelli nét gaar is. Voor het opdienen peterselie en koriander toevoegen. Opdienen met partjes citroen.
Serveertips: Traditionele manieren om de soep desgewenst te binden: · klop 3 eieren stevig met een klein beetje bouillon van de soep en schenk dit terug in de pan. Roer daarbij een paar seconden stevig zonder de soep te laten koken (anders schiften de eieren); · meng 4 eetlepels bloem met een paar eetlepels koud water tot een papje en roer dit door de soep; blijf 5 minuten stevig roeren.

Mobiele versie afsluiten