Hier een makkelijk recept voor een Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen. Bij zo’n traditioneel Marokkaans brood mag niet ontbreken 🙂
Ingrediënten
- - Kip
- - 50 g groene olijven zonder pitten
- - 3 Rode uien
- - 3 uitgeperst teentje knoflook
- - 1 ingelegde citroen
- - 1 el gember
- - 1 el zwarte peperi
- - 1 el kurkuma
- - Snufje zout
- - Handvol fijngehakte peterselie
- - 5 el olijfolie
Werkwijze
Stap1
Olie in tajine, voeg de ui en de knoflook toe.
Stap2
Leg de stukken kip erin. Bestrooi met gember, zwarte peper, kurkuma en zout.
Stap3
Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert. Voeg vervolgens de olijven, de peterselie en het citroen toe.