Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Het beroemde Marokkaanse Seffa medfouna met kip

Het beroemde Marokkaanse Seffa medfouna met kip

Seffa Medfouna is een beroemd Marokkaans gerecht. Hierin wordt kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya). De Seffa Medfouna is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker. Het wordt versierd met gebakken en gemalen amandelen, kaneel en extra poedersuiker.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Neem ingredienten kip en saus en maak een mengseltje van alles (behalve kip uiteraard) Neem dan de kip en smeer die met mengseltje in. Doe dit in een diepe pan en laat dit even paar minuten trekken. Zet vervolgens de pan aan en laat de kip gaat worden.

Stap2

Ondertussen neem je een couscouserie en vul de onderpan met water. Leg hierin een citroentje en zet dit afgedekt aan. Als water begint te borrelen begin je aan de mievoorbereiding. Neem de mie en doe die in een teiltje.. Besprenkel dit met zout en olie, zodat alles nat is, met de olie maar niet plakt. Doe de mie in de bovenpan en leg de bovenpan op de stomende onderpan.. Laat dit paar minuten zo staan, totdat je stoom boven de mie uit ziet komen. Dan ongeveer 5 minuten wachten en pan dr afhalen. Doe de mie wederom in een teiltje en besprenkel nu met water. Alles moet nat zijn, maar niet onder water staan. Dek dit af met een theedoek en laat de mie even de vocht opnemen. Als mie alle vocht opgenomen heeft doe je dit in totaal 3 keer(kan meer of minder zijn, want je ziet en proeft wel of t gaar is).

Stap3

Als je de mie voor de derde keer gaat stomen, neem je een steelpannetje en doe daarin rozijnen, suiker en water (beetje, niet helemaal vol, maar gewoon halfvol). Zet t steelpannetje op een zacht vuurtje..

Stap4

Als de mie en de kip klaar zijn dan pak je de mie.. doet dit wederom in een teiltje en voeg hier aan toe de rozijnen (zonder de vocht die over is gebleven) en de ananas. Meng dit goed door mekaar. Neem de helft van je mie en schep dit op je bord. Doe hier overheen de kip opscheppen met de saus.. Als je teveel vocht hebt, doe je uiteraard niet alles. Vervolgens doe je de overgebleven mie weer daaroverheen en versier je de mie met je topping.. Warm serveren. Het lekkerst als je t met je handen eet, anders met vork

M3a salama,

Latifa

Mobiele versie afsluiten