Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )
Ingrediënten
- - 500 g trostomaten
- 1/2 groene paprika
- 2 bosuitjes
- 1/2 zakje verse dille (11 g)
- 5 takjes peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten)
- (zee)zout
- (versgemalen) peper
Werkwijze
Stap1
Bereiden Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Dille en peterselie fijn knippen. In kom tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel snufje komijn.
Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )