Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkans brood

Marokkans brood

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meel, grismeel, zout, gist goed met je hand roeren en dan een kuiltje maken in het midden water in doen en met je hand steeds roeren tot alles bij elkaar is en dan steeds je handen nat maken en kneden en nat makken en kneden tot het deeg zacht is zeker 10 min kneden het moet wel een beetje plakkerig zijn dan krijg je zachte brood van.

Als je klaar bent een doek er over heen doen en vuilniszak om doen en dan zeker een uur laten rijzen .

Na het rijzen mix je meel en griesmeel bij elkaar en de aanrecht bestoven en maak je je handen neen beetje nat met water dan pak je het deeg zet je het op aanrecht mooie bal maken en dan plat drukken en dan op een houtenplank zetten en een beet je meel er op doen en dan een theedoek op doen en laten rusten een half uurtje en dan zo een pizza ding opwarmen. Ik weet god niet hoe dat heet kijk maar op het foto, en dan laat jet het er op glijden en dan druk je op het deeg met je wijsvinger gaten er in en draai je het op dat doe je 4keer en dat was het ik hoop dat het zo duidelijk is meiden anders hoor ik het wel.

Eerste keer wel moeilijk en daar na niet meer

Mobiele versie afsluiten