Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mchimeches of abrikozenkoekjes

Mchimeches of abrikozenkoekjes

Deze Mchimeches of abrikozenkoekjes smaken een beetje naar de Marokkaanse richbound koekjes waar ik echt gek op ben. Dit zijn Algerijnse koekjes. Ook van tijd geleden.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe alle ingredienten in de kom kneed alles goed tot dat een zachte deeg ontstaat, waar je kleine balletjes van kan maken zo klein als walnoot. Bak ze op 170-180 graden. Na het bakken laat je ze even afkoelen.

Stap2

Verwarm de jam, zeef de jam , doe de mazhaar bij de jam, roer dit vervolgens goed door .

Stap3

Met een vork zet je de koekjes in de warme jam laat de koekjes even goed intrekken in het badje van de jam. Plak de koekjes aan elkaar ,laat de koekjes weer afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met poedersuiker en in zo mini bonbon papier doen.

Mobiele versie afsluiten