Ingrediënten
- 1 ui gesnippert
1 aardappel geraspt
1,5 glas rode linzen
10 glazen water
1 bouillon blokje
2 eetlepels boter
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel gedroogde munt
zout naar smaak
tomatenpuree
1 stukje citroen/limoen
Staafmixer
Werkwijze
Stap1
Bak de boter in een ruime soep pan. Doe hier de gesnipperde ui en geraspte aardappel in en bak het goud bruin. Was de linzen en voeg deze erbij. Voeg daarna de water en een boullion blokje erbij, laat het samen koken totdat de linzen fijn zijn en zo een beetje opgelost is. Als dit het geval is dan mix je het met de staafmixer totdat je een vloeibaar papje hebt. Zorg ervoor dat het niet te waterig is en als je merkt dat het te dik is doe je er wat water bij (volledig naar wens.
Pak daarna een steelpan en doe daar ook een beetje boter in en bak daarin een beetje tomaten puree, de gedroogde munt en chilipoeder in.
Doe dit geheel bij de soep en roer het goed totdat je een mooi oranje kleur in de soep ziet. Voeg naar smaak de zout.
Serveer de soep met Turks brood en een stukje citroen/limoen.
Eet smakelijk