Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mijn versie van de fantacake

Mijn versie van de fantacake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 170 graden.Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door.

Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag.

Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) of een springvorm van 24-26 cm( heb ik gedaan) en bestrooi met bloem.Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur.

Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven.

Haal uit de vorm en smeer er jam op.

Daarna doe je de ene helft met kokos, en de andere helft met hageltjes. maar dat mag je zelf weten.

Snijd ze dan in vierkantjes rondjes driehoekjes whatever en doe ze in een papieren cakebakje.

Dat lijkt mooi

Mobiele versie afsluiten