Mini-cheesecakes met frambozenswirl

2016-10-01
  • Opbrengst : 12 stuks
Beoordeel dit recept:

Een tijdje geleden maakte ik al mini-cheesecakes met aardbeien en slagroom. Ik schreef toen al dat ik nog meer versies uit zou proberen. Gisteren heb ik een variant geprobeerd en kan ik weer wat van mijn to-bake-lijstje (of zeg maar gerust LIJST) afstrepen. Ik koos voor de versie met frambozenswirl, een soort marmercheesecakejes met verse frambozen. Superlekker en ze zien er ook nog eens mooi uit!

Ik heb weer het basisrecept gebruikt wat ik ook bij de cheesecakejes met aardbeien heb gebruikt, dat is perfect en dient als een goede basis voor allerlei varianten. Binnenkort maak ik nog wat andere soorten hiermee! Ik zit te denken aan snickers (pinda’s, caramel en chocolade), blauwe bessen en citroen en witte chocolade-rafaello. Welke combinatie vind jij het lekkerst?

Ingrediënten

  • 8 fijngemalen bastognekoekjes
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr philadelphia naturel
  • 1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 1 el bloem
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 100 gr frambozen
  • 1 el poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Meng de bastognekoekjes met 50 gr gesmolten boter. Klop de philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker.

Stap2

Zet muffinpapiertjes in je muffinbakplaat en vul met de koekjesbodem en het beslag.

Stap3

Maal de frambozen met de poedersuiker fijn met een staafmixer. Druk dit door een zeef om de pitjes eruit te zeven. Schep op elk cheesecakeje 2 theelepels van dit mengsel. Neem dan een satéprikker en meng het cheesecakebeslag en de gepureerde frambozen door elkaar tot je een mooi marmereffect krijgt. Niet te lang mengen, dan wordt het 1 geheel. Mini-cheesecakes met frambozenswirl bereiding

Stap4

Zet ze in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150) voor 20 minuten. Zet dan de oven uit en laat ze er nog 10 minuten in staan. Zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen en haal als je wilt de papiertjes.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.