Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Ooooh deze cheesecakes klinken te mooi om waar te zijn, witte chocolade en frambozen, kan het nog lekkerder? Nou misschien wel niet haha, ze zijn echt verrukkelijk! Wel heel machtig en je komt er vast meteen een kilo van aan, maar dat geeft niet, zo’n taartje moet af en toe kunnen.

Het recept heb ik van de blog zoet&verleidelijk en dat zijn ze inderdaad, zoet en verleidelijk. Ze zien er mooi uit en zijn lekker zoet. Al vind ik de suiker niet zo nodig, kun je dus ook verminderen of weglaten. De witte chocolade is al zoet genoeg. Zij maakt er trouwens 1 grote taart van, dat kan ook, maar ik vind deze mini’s ook erg leuk. Ik heb het recept gehalveerd (en iets aangepast) en kreeg daar 6 mini cheesecakes van 6 cm doorsnede uit. Voor de vormpjes heb ik kookringen gebruikt, die kun je kopen in kookwinkels of diverse webshops met kook- en bakartikelen.

Ik had de vormpjes nu lichtjes ingevet met zonnebloemolie, dat ging wel, maar volgende keer wil ik een ringetje van bakpapier proberen. Dan zijn ze net wat strakker denk ik zo.

Ingrediënten

Werkwijze

Geen stappen gevonden!

Tip(s): de taart is ontzettend machtig, snijd hem dus in niet te dikke plakken. De bodem van de taart kun je eventueel al een dag van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren. De taart zelf is ook erg lekker als hij een nachtje in de koelkast heeft doorgebracht. 

Mobiele versie afsluiten