Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini hamburger en spiesen

Mini hamburger en spiesen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding van Het vlees:

Alle ingrediënten in een kom doen en wat olie toevoegen. De stokjes doormidden snijden en het vlees eraan zetten. Met het gehakt doe je het zelfde daarna plat drukken tussen plasticfolie om ze mooi plat te krijgen. De spiesen en de burger in de koelkast bewaren. En bakken nadat de broodjes klaar zijn.

Bereiding vd Broodjes +- 10 stuks:

Doe de meel en griesmeel in een kom.
Doe het gist in een glas warm water, zo dat het oplost en voeg dit toe. Dit even kneden en dan het zout toevoegen.
Zelf even kijken of er meer water of meel bij moet.
Het deed mag wat stevig zijn, na het rijzen wordt het wat soepeler.

Het deeg in een kom afdekken met plasticfolie en theedoek.
30 min laten rijzen daarna zonder nog een keer te kneden, kleine bolletjes vormen en op een schone en met meel bedekte ondergrond de bolletjes plat drukken.
Dit nog eens 30 min laten rijzen en afbakken in een stevige koekenpan of pizzapan. In het begin het vuur hoog zetten. Goed in de gaten houden en Regelmatig omkeren.
 
Smakelijk!

Het  is handig om met de broodjes te beginnen, deze te laten rijzen en dat het vlees klaarmaken.

Mobiele versie afsluiten