Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini lemsemmen – rghayef

Mini lemsemmen - rghayef

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Vermeng het meel met de griesmeel en het zout.

Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.

Stop het deeg in een plastic zak en laat het net zo lang rusten als je zelf wilt. Ik laat het meestal een half uur.

Kneed het deeg nog even op een tafel voor 3 minuten.  Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een ingevette ondergrond. Dek ze weer af met plastic en laat ze weer voor 10 minuutjes rusten.

Maak een papje van  2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel olijfolie en boter.

Maak een bolletje rond en plat tot je de ondergrond kan zien. Bestrijk deze met een paar lepels boter(het papje).Strooi er een beetje griesmeel over.

Vouw dan de helft naar je toe en bestrijk deze weer met het papje en griesmeel.

Vouw de andere helft van je af en weer een beetje boter, en griesmeel. Nu vouw je de zijkanten naar binnen.

Vorm er zo vierkantjes van.

Leg elke vierkantje aan de kant en werk ze allemaal af.

Zet de pizzapan aan, op de laagste stand.

Maak het eerste vierkantje wat platter en bak deze in de koekenpan aan beiden kanten goudbruin.

Eet smakelijk

Mobiele versie afsluiten