Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini pizza

Mini pizza

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je kneed het deeg met lauwwarme melk tot het een soepel deeg is (niet te plakkerig) verdeel het deeg in 2 bollen (als je 1 kilo gebruikt in 3 bollen) en leg de bollen in een plastic zak. Laat het 20 minuten rusten.

Ondertussen bak je de paprika met de champignons in een koekenpan met een klein beetje zonnebloem olie op laag vuur, Doe een deksel op de koekenpan en laat het een kwartiertje doorsudderen. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Doe de gezeefde tomaten uit de pak in een kom en roer er de pizzakruiden doorheen. Je kan ook spaggethisaus gebruiken, daar zitten al kruiden in. dan pak je 1 bol deeg en rol het uit. snij er met een kom rondje uit. leg de rondjes op de aliminiumbakjes en druk de randen goed aan.

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer met een lepel de saus over het pizzarondje. strooi er dan de toijn overheen en de ansjovis.

Leg dan de rode en groene paprika reepjes erop. dan de champignons. als laatste strooi je de kaas erover heen. werk zo al de pizzatjes af. je kan ook gehakt vulling gebruiken. gaat hetzelfde als de tonijnvulling alleen moet je de gehakt rullen in een koekenpan met een beetje olie, zout en een beetje prei en 1 gesnipperde ui. ook een beetje kruiden bij doen.

Verder kan je natuurlijk net zo vaak variëren als je zelf wil, olijven is ook lekker erop of garnalen!

Eet smakelijk!

de pizzadeeg is basis, wil je en grote pizza maken, dan kan het gewoon met hetzelfde deeg, alleen snij je er dan geen rondjes uit

Mobiele versie afsluiten