Mini visbestilla’s

2015-05-16
  • Opbrengst : 15 bestillatjes
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 60m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking en die hebben ze niet overal. Nu dacht ik, ik probeer nog een keer die groene, want ze hebben nu een nieuwe verpakking en het was gewoon goed! Hier en daar een scheurtje, maar verder goed te verwerken.

Deze bestillatjes kosten even wat werk, maar het is het waard, ze zijn heerlijk! Je kunt met dit recept ook een hele grote maken, net wat je wilt. Met de vulling kun je wat spelen, je kunt er zeevruchten bij doen of inktvisringen, maar ik hou daar niet van. En omdat ook mijn zoontje het moet eten, heb ik alleen visfilet en kleine garnalen gebruikt. Maar grotere garnalen kunnen er ook in.

Ingrediënten

  • 250 gr visfilet (kabeljauw bijv)
  • 150 gr roze garnalen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika in blokjes
  • Half bakje champignons in plakjes
  • Kwart bosje platte peterselie, fijngehakt
  • Kwart bosje koriander, fijngehakt
  • 1 groot knoflookteentje
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1 bouillonblokje vis (Knorr)
  • Sap van halve citroen
  • Olijfolie
  • 125 gr mihoen
  • 1 pak filodeeg
  • 125 gr boter
  • 50 ml olie

Werkwijze

Stap1

Verhit olijfolie en bak hierin de ui, paprika, champignons en knoflook even aan. Voeg de kruiden en verkruimelde bouillonblokje toe en meng goed. Laat op zacht vuur even bakken tot het zacht is. Doe dan de vis en garnalen erbij en meng goed, laat dit een minuut of 5 bakken. Knijp dan de halve citroen erover uit en zet het vuur uit.

Stap2

Maak de mihoen volgens de verpakking en spoel af met koud water. Knip met een schaar in kleinere stukjes en laat even uitlekken. Meng dan met de vis en groenten en laat het geheel afkoelen en uitlekken in een vergiet (dit is heel belangrijk! Te warme of te natte vulling is niet goed voor het deeg!).

Stap3

Neem het deeg uit de verpakking en snijd het eenmaal door, zodat je rechthoeken van deeg krijgt. Smelt de boter met de olie. Smeer een vel filodeeg in met dit mengsel en leg er nog een vel op. Smeer ook dit in en vouw dan dubbel tot een kleiner rechthoekje. Leg dit in een schaaltje en bestrijk met botermengsel. Leg er wat vulling op en bouw dicht tot een rond pakketje. Draai om en leg op een bakplaat met bakpapier. In het bovengenoemde filmpje kun je zien hoe je dat moet doen.

Stap4

Bestrijk met botermengsel en bak ze op 200 graden (hete lucht 180) voor 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met chilisaus.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Reactie (1)

  1. Geplaatst door JokeT aan 29-05-2017

    Zie de link naar het genoemde filmpje niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.