Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Minibroodjes gevuld met pikante kip

Minibroodjes gevuld met pikante kip

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereid de broodmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Verdeel het deeg daarna in 12 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat en dek ze weer af met een vochtige doek. Laat de broodjes wederom rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap. Breng dit indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 15 minuten marineren.

Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom. Bak het vlees in een ruime pan met olie snel gaar.

Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Als de broodjes voor de helft zijn gerezen, maak dan aan de onderzijde een opening en schep hierin 1 eetlepel kipvulling.

Vouw de broodjes weer dicht en plaats ze met de naad naar onderen terug op de bakplaat.

Dek de broodjes weer af en laat ze nog zo'n 20 minuten rijzen.

Bak ze daarna goudbruin en gaar in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveer ze meteen.

Mobiele versie afsluiten