Ingrediënten
- - Deeg: 180gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 theelepel gist
- Een snuifje zout
- een beetje melk (ongeveer een half glas) als laatste toegevoegd
Hulpmiddelen:
Theelepel
glas
thermometer
mixer
Werkwijze
Stap1
Klop de eieren met 100 gram suiker tot het mengsel bleekt en triples in volume
Kook de resterende 150 gram suiker met 45 g water tot 120 ° (als u niet beschikt over een thermometer, de temperatuur wordt bereikt wanneer een druppel siroop genomen tussen duim en wijsvinger vormen een natte draad ). Giet langzaam suiker siroop over het mengsel ei / suiker en blijf kloppen tot het mengsel schuimig is en volledig is afgekoeld.
voeg de boter room werkte. Klop de room tot een glad en licht.
Laat de spons schijven een siroop op smaak gebracht met rum. Dek af met een schijfje van de crème au beurre en dan op de tweede schijf. Verberg de hele taart met crème au beurre. Top met poeder praline kant. Versier top van een cent met de spuitzak met een geribbelde en voltooid in een paar koffiebonen in chocolade.