Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Muffins beestenboel

Muffins beestenboel

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor. Meng de boter met de mixer op de hoogste stand romig. Roer beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker hierdoor. Blijf roeren tot je een gladde massa krijgt. Een voor een de eieren hierdoor mengen met de mixer (telkens ongeveer ½ minuut per ei). Meng de room er door.

Meng de bloem met de Backin, zeef dit en mix het op de middelste stand beetje bij beetje door de botermassa. Zet 12 gekleurde vormpjes, telkens 2 in elkaar, op een bakplaat. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels gelijkmatig over de vormpjes en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Neem de muffins van het bakblik en laat ze in de vormpjes op een taartenrooster afkoelen.

Voor de beertjes:
Kleef voor de oren en de mond de chocoladegeldstukken met het glazuur op de muffins. Kleef de m&m’s hierop voor de ogen en de neus en maak met het glazuur een mond.

Voor de varkentjes:
Kleef een heel gevuld roze kussentje van snoeppapier voor de snuit en 2 halve kussentjes voor de oren op de muffin. Gebruik de m&m’s en het glazuur voor de ogen en de mond.

Voor de rendieren:
Smelt de chocolade au bain-marie (vraag een ouder iemand je hierbij te helpen). Giet de gesmolten chocolade in een papieren hoorntje en knip het onderste topje eraf. Vorm hiermee op bakpapier een rendierengewei (eventueel twee keer erover gaan zodat het gewei dikker wordt) en plaats dit in de koelkast zodat het hard kan worden. Versier de muffin met het chocoladegewei, de m&m’s en de glazuur zodat je een gezicht krijgt.

Voor de muisjes:
Kleef de chocoladegeldstukken met glazuur op de muffin als oren. Gebruik m&m’s voor de ogen en kleine stukjes snoepveter voor de snorharen. Neem lange stukken snoepveter en gebruik deze als staart.

Als je geen glazuur hebt, kun je dit ook zelf maken: neem 150 g gezeefd poedersuiker en meng dit met 2 – 3 eetlepels warm water. Kleur dit met een aantal limonadesiroop Heteluchtoven: 160°C Elektrische oven: 180°C Gasoven: stand 2 – 3 Baktijd: ongeveer 20 minuten

Mobiele versie afsluiten