Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Notenbonbons

Notenbonbons

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

 

 BISMILLAH

amandelen ontvellen en licht bruin bakken, af laten koelen

sesamzaad  knapperig en lichtbruin roosteren

pinda's en amandelen grof malen ( moeten dus kleine stukjes blijven)

biscuit jes grof verkruimelen ( handig om deze in een stevige plastic zak te doen en er dan met de deegroller over heen gaan)

het geheel mengen met de geconsendeerde melk, een halfuurtje in de ijskast zetten.

ondertussen de chocolade smelten.

maak met vochtige handen kleine bolletjes en doop deze in de chocolade, laten afkoelen op bakpapier  of aluminiumfolie  en dan pas in de papieren vormpjes doen. ( dan blijven het mooie bolletjes) 

als je ze bijvoorbeeld wilt maken met een trouw- of geboortefeest, neem je gewoon de dubbele hoeveelheid en dan heb je een grote schaal (tauws) vol. Hou er in ieder geval een paar voor jezelf achter want ze zijn zo op

Mobiele versie afsluiten