Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Oliebollen(iets ander recept dan die hier al staat)

Oliebollen(iets ander recept dan die hier al staat)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze:

Los de gist op in de lauwe melk, die de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. doe hier de boter, suiker, ei en melk in. meng dit langzaam(maar goed!) en voeg vervolgens citroensap toe en de rozijnen en krenten(voorzichtig omscheppen). Voeg als laatste het zout toe en ook dit goed mengen!

Laat het geheel ongeveer 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek bij een temp. van 30 graden(dus naast de verwarming of op de vensterbank)

Roer na het rijzen het geheel nog een keer goed om en begin met bakken.

Enkele tips voor het afbakken:

- Zorg er voor dat de olie in de pan niet te heet is, anders worden de oliebollen te snel bruin!
- gebruik een grote (ijs)lepel om het deeg mee te scheppen en eetlepel om het deeg uit de lepel te laten glijden.
- Houdt genoeg ruimte in de pan
- Grote bollen worden niet zo snel taai, maak ze dus niet te klein.
- laat de oliebollen uitlekken in een vergiet met keukenpapier
- bestrooi voor je er 1 gaat eten uiteraard rijkelijk met poedersuiker!!

je kunt ook appel toevoegen samen met de rozijnen en krenten als je dit lekker vind, ik vind ze zo(simpel) het lekkerst.

Eet smakelijk!

(Je kunt oliebollen ook invriezen, mocht je ze niet allemaal op kunnen)

Mobiele versie afsluiten