Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Opgerolde broodjes met hartige vulling

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

gist oplossen in een beetje lauw water

bloem en smida mengen met het zout

in het midden een kuiltje maken en de gist toevoegen

water toevoegen en van het geheel een soepel deeg kneden

Voeg het scheutje olijolie pas op het laatst toe en kneed het deeg nog even door.

een half uurtje laten rijzen.

In die tijd kan je de vulling van keuze bereiden. Uitje in een beetje olie fruiten, naar keuze kip of gehakt toevoegen en licht aanbraden.

Paprika, courgette of aubergine in reepjes snijden niet te klein en ook deze licht voorbakken in een beetje olie laat ze een beetje uitlekken in een vergiet.

Het deeg op een met bloem bestrooide werplek uitrollen met een deegroller tot een plak van ongeveer 20x30cm

bestrijk deze dun met een paar lepels tomatensaus ( net zoals bij een pizza) en leg de vulling in het midden, vouw één helft over de vulling en dan de andere.

Snij de rol in 10 plakken van ongeveer 2 cm, leg deze op een ingevet bakblik. Maak de onderkant van de plak een beetje dicht door gewoon met je vingers het deeg nar elkaar toe te trekken

Bestrijk de randen met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met geraspte kaas.

Je krijgt een heel leuk effekt als je de broodjes in een krans op het bakblik legt, ze rijzen nog tijdens het bakken.En komen dan als het ware tegen elkaar aan. Op een grote schaal staat dat erg leuk en ieder breekt gewoon zijn eigen broodje af.

zijn echt heel smakelijk en je kan ze op vele manieren varieren naar eigen smaak. Ik heb er niet eerder aan gedacht. Waren tijdens de ramadan zeker heel lekker geweest. Ik heb ze zelf een aantal malen gemaakt.

Mobiele versie afsluiten