Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Ovenschotel met gehakt en paprika

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook het gehakt in water, snij de ui in stukken en bak het even tot de ui een beetje bruin is geworden.

Voeg de ui bij gehakt en voeg de kruiden en zout/peper erbij en 1eetlepel olijfolie, behalve de paprika en de erwten en slagroom.

Snij de aardappelen in laagjes (niet in blokjes) en kook ze in water met zout tot ze bijna gaar zijn laat ze nog wel een beetje hard zijn.

Snij de paprika's in normale lengte en doe ze in de pan waar je ook de ui hebt zitten bakken, voeg er zout bij toe en bak het even aan, (hoeft niet!).

Als het vlees bijna klaar is zet je de oven aan op 200 graden.

Pak een grote ovenschaal je kan ook z'n ronde bakblik gebruiken, doe de erwten door het gehakt en leg alles op het bakblik, doe daar boven de paprika's en daar boven de aardappelen.

Tot slot verdeel je de room over het eten en doe je het in de oven 20 tot 30 min tot de aardappelen een beetje bruin is geworden

als je iets niet begrijpt laat het even weten
ook degene die het geprobeerd hebben

smakkelijk eten 😉

Mobiele versie afsluiten