Ingrediënten
- - 2 tomaten
- 600 g kipkluifjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 1 grote rode paprika, in blokjes
- 1 pak gele rijst (325 g)
- 1 bakje jumbogarnalen (100 g)
- 2 eetlepels fijngehakte peterseli
- 1 citroen
Werkwijze
Stap1
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Kipkluifjes lichtbruin bakken.
Ui en tomaat 2 min. meebakken. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 min. zachtjes gaar sudderen.
Paprika, en gele rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.
Garnalen door paella scheppen en 2-3 min. mee warmen.
Peterselie erover strooien. en garneren met citroenschijfjes
Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven. bak mosselen en andere zeevruchten die je lekker vind mee