Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

Het eerste Valenciaanse paella recept stamt uit de 18e eeuw. Dit gerecht stond voorheen bekend als Valenciaanse rijst. De naam paella komt van de pan waarin dit gerecht gemaakt wordt. Deze naam is afkomstig van het Latijnse woord patella. De eerste paella gerechten werden gemaakt met paling, groene bonen en slakken. Door de afwezigheid van deze ingrediënten in andere regio’s werden anderen geïntroduceerd zoals konijn en kip. De actuele Valenciaanse paella wordt klaar gemaakt met konijn en kip. Voor de bereiding van dit gerecht wordt een speciaal type rijst gebruikt. Deze rijst wordt in deze provincie gecultiveerd.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, kip bouillon, rode peper en knoflook aan. Voeg de kipfilet in kleine stukjes toe. Vervolgens de zeevruchten in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe.

Stap2

Roer de paellarijst er door en voeg de saffraan er aan toe en roer ook het blikje tomatenpuree er door.

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.

Stap3

Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is leg de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. Mocht je geen paella rijst kunnen vinden, dan kun je ook risottorijst gebruiken.

Mobiele versie afsluiten