Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pastilla met kip, kaneel en gezoete amandelen

Pastilla met kip

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Braad de kip samen met de uien in de zonnebloem olie goudbruin. Voeg de kruiden toe en giet er een halve liter water bij. Breng aan de kook en laat het gerecht op een laag vuur 45 minuten zachtjes doorkoken in de tajine.

Haal de kip uit de pan en leg 20 minuten te rusten. Pluk het vlees voorzichtig van de botten, verwijder het vel en snijd het kippenvlees fijn.

Laat het overgebleven kookvocht indikken en voer al roerend één voor één de eieren toe. Zorg voor een dikke "rulle"saus die niet meer vloeibaar is. Rooster de amandelen in de zonnebloemolie goudbruin en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Hak de amandelen same met de suiker en het oranjebloesemwater in een keukenmachine. Je hebt nu 3 lagen voor de vulling: de saus, het amandelmengsel en de fijngesneden geplukte kip.

Vet een springvorm(28cm) in en bekleed met filodeegvellen, die je volledig met gesmolten boter insmeert. Laat het filodeeg een stukje over de rand van de bakvorm hangen en leg een extra ingevet vel ter versteviging in het midden. Druk de hoeken voorzichtig aan zodat het deeg niet breekt als je de vulling erin doet.

Vul de springvorm laagje voor laagje, begin met een laag saus, voeg dan het kippenvlees toe en strooi dan het amandelmengsel er over heen. Vouw de overhangende randen filodeeg naar binnen en bestrijk de randen aan de bovenkant met eigeel zodat je de pastilla met de laatste vellen kunt plakken. Beboter de overgebleven vellen en dek de pastilla helemaal af. Smeer de bovenkant nogmaals in met gesmolten boter.

Zet de bakvorm ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de pastilla goudbruin is.

Garneer de pastilla met poedersuiker en trek mooie lijntjes met kaneelpoeder.

Mobiele versie afsluiten