Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pindacake

Pindacake

Makkelijk te maken Pindacake. Daarnaast is pindakaas rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Eieren, suiker, vanillesuiker samen mixen tot een luchtig mengsel.

Voeg de melk en de olie toe en mix goed.

Stap2

Daarna de pindakaas en bakmeel. Zeker 5 min mixen op hoge stand.

Stap3

Bakken op 160 graden gedurende 40 min ( voorverwarmd)

ps: Pindakaas is soms verontreinigd met het zeer giftige aflatoxine, als gevolg van een schimmel die op pinda’s groeit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit keurt de geïmporteerde pinda’s en treedt op als deze vanaf 2,9 microgram aflatoxine B1 per kilo bevatten. In Nederland geproduceerde pindakaas werd in het jaar 2004 door het RIVM als veilig beoordeeld. In hetzelfde onderzoek bleken geïmporteerde potten wel te veel aflatoxine te bevatten (bron RIVM, 2004).

Mobiele versie afsluiten