Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pita broodjes

Pita broodjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe alles bij elkaar behalve water en meng het. Doe er beetje water bij en dan ga je het kneden.

Doe er tijdens het kneden steeds water bij tot je soepel deeg krijgt. Je kneed het ongeveer 10 minuten. Het kan zijn dat je een klein beetje water overhoud.

Laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Kneed het nog een keertje voor 5 minuten en rol er een lange vorm van.

Verdeel het deeg in gelijke stukken. Ik heb er 8 bolletjes eruit gehaald. Maak er mooie bolletjes van. Maak de bolletjes dan plat met je hand of met deegroller (ik vind met de hand makkelijker), maar niet te dun ongeveer een half cm dik.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met lauwwarm water en laat ze voor een half uurtje rijzen. Dep dan met je handen wat olie op de broodjes, maar niet heel veel echt maar een klein beetje en bak ze in voorverwarmde oven op de hoogste stand. Bak ze tot ze er bruin en bol uitzien.

Mobiele versie afsluiten