Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pittige aardappel, kip ovenschotel

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kruid de kip met kipkruiden en laat dit een halfuurtje intrekken.

Snijd de aardappels in stukken (papat stukjes)

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes

Doe in een bakje zonnebloemolie en kruiden naar keuze ( ik doe meestal rode peper, zwarte peper, kipkruiden, kerriekruiden, zout) 1 eetlepel tomatenpuree en een beetje water en roer dit sausje glad.

Doe in een ovenschaal de aardappels, kip, de ui, knoflook en strooi hier zout, en nog wat kruiden overheen en strooi daarna het kruiden, tomatenpuree mengsel eroverheen en roer alles door elkaar en daarna de groene pepers erbij.

Doe dit alles in de oven en zet de oven op 200. Roer soms alles even door, omdat alles anders verbrand. wanneer de aardappeltjes gaar zijn is alles klaar.

Mobiele versie afsluiten