Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pittige loempia´s

Pittige loempia´s

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Smeer de kipfilet in met kipkruiden en bak ze rondom bruin in een braadpan. Doe hierbij de uien en bak ze 2 minuutjes mee. Voeg dan water toe tot de kip goed onder water staat. Breng het aan de kook en voeg dan het bamipakket (snijd de peper in ministukjes) toe.

Laat het op zacht vuur even pruttelen. Leg ondertussen de loempiavellen klaar, ik gebruik altijd twee vellen per loempia.

Maak de mihoen door het 3 minuten in kokend water te doen en dan in een vergiet uit laten lekken en overgieten met koud water.

Giet de kip en groenten af en laat het afkoelen. Scheur dan de kip in kleine stukjes en meng het met de groenten en mihoen. Voeg tenslotte nog de sojasaus en wat zout naar smaak toe en meng het goed.

Neem dan twee loempiavellen op elkaar en leg een hoopje vulling aan een kant. Oprollen zoals op de foto's.

Plak het uiteinde vast met een mengseltje van bloem en water of een losgeklopte eidooier.

Bak ze in ruime olie en eet ze als bijgerecht met chilisaus of met een lekkere salade en frietjes.

Als je wil kan je ook het pepertje weglaten, dan zijn ze niet zo pittig. Gebruik dan wel gewoon zwarte peper.

Mobiele versie afsluiten