Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pompoen soep

Pompoen soep

De pompoen is vooral in het straatbeeld te zien rond eind oktober. Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje.

Pompoenen zijn zeer oude cultuurgewassen en vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.

Soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat, leveren pompoenen. Sommige soorten zijn eetbaar, maar de kalebassen kunnen alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe in een grote pan de olijfolie en doe hier de groente in. Schep dit even om en laat dit voor 5 minuten zachtjes bakken.

Giet er een liter kokend water bij en verkruimel de boulionblokjes er boven pureer dit met de staafmixer (of als je die niet hebt in de blender).

Voeg nu nog een halve liter water toe en doe de vermicelli, de peterselie en de lenteuitjes erbij laat dit koken op laag vuur tot de vermicelli goed is breng op smaak met witte peper en eventueel wat zout.

lekker met vers gebakken brood

Mobiele versie afsluiten