Portugese gazpacho

2006-02-06
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 750 gr. mooie goed rijpe tomaten (liefst trostomaten of roma tomaten)
    1/2 komkommer
    50 gr. ham of runderworst
    500 gr. wittebrood,zonder korst
    Citroensap
    oregano
    3 teentjes knoflook
    4 el. olijfolie (extra vierge)
    zout

Werkwijze

Stap1

Ontvel de tomaten en pureer ze met een (staaf)mixer. Schil de komkommer, snijd hem in dobbelsteentjes en doe ze bij de gepureerde tomaten. Snipper de ham (of runderworst) fijn en verkruimel het brood. Voeg alles bij elkaar en pureer het mengsel nog een keer. Kruiden met wat azijn, zout en oregano. Pers boven een mooie schaal of soepterrine de teentjes knoflook uit en giet de gepureerde brij erbij.
Giet er vervolgens ijskoud water bij. Het moet een niet al te dikke, koude soep worden. Roer er tenslotte een paar eetlepels olijfolie door. Geef er Turks brood bij.

Variaties: rooster een rode paprika zwart. Verwijder het zwarte vel (wegdoen). Voeg de paprika toe als je de ham en het brood toevoegt en pureer het mee. Voeg enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum toe. Voeg veel verse fijngesneden peterselie toe.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 06-02-2006

    ham lijkt mé niet zo’n goed idee…

  2. Geplaatst door culimam aan 07-02-2006

    Daarom schreef ik ook of runderworst. Maar ik dacht dat deze site voor iedereen was en er zijn mensen die wel ham eten.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 07-02-2006

    ja dat is wel zo, maar over het algemeen eet 99% geen ham die hier komt. Maargoed je kan het er natuurlijk altijd bij zetten 🙂

  4. Geplaatst door culimam aan 07-02-2006

    Ik las dat de bedenker van deze site juist mensen van verschillende achtergrond via eten bij elkaar wilde brengen. Dan is het logisch dat er ook levensmiddelen bijstaan die niet halal zijn. Iedereen kan voor zichzelf uitmaken wat ie wel of niet wil of mag eten. Dat is juist het idee begreep ik. Als het anders is en er alleen halal recepten geplaatst mogen worden, zie ik de bedoeling van de ontmoeting niet.

  5. Geplaatst door culimam aan 07-02-2006

    Hoewel het wel leuk is om er over te discussiëren. :-))

  6. Geplaatst door ummsalman aan 23-01-2009

    wat voor runderworst zou er dan gebruikt moeten worden?

  7. Geplaatst door shma1 aan 27-01-2012

    er bestaat ook halal ham hoor bij de slager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.