Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Quiche

Quiche

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kneed het deeg en zet 30min in de koelkast.

Bak de prei met de champignons en het boulionblokje in een beetje boter, de pan van het vuur nemen.

De oven voorverwarmen op 200graden.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen de quichvorm (26CM) met het deeg bekleden.

De bodem inprikken en onder in de oven ongeveer 10min voorbakken.

De eieren loskloppen en met de kwark, melk door het champignonmengsel roeren.

Een laagje kaas over de bodem strooien het mengsel hierover verdelen en bestrooien met kaas.

Bak de quich af op 200graden voor ongeveer 40min onder in de oven.

Erg lekker!!!!

Mobiele versie afsluiten