Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht, dat tegenwoordig overal in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd wordt.
Ingrediënten
- - 2 boemboes voor rendang (bij de toko)
- 1 kg magere runderlappen in stukjes van 2 cm bij 2 cm
- 2 blikken santan Jefi van 400 ml per stuk (ook toko)
- 2 cm laos (verse bij de toko te koop, de rest kun je in de vriezer doen)
- 1,5 cm gele koenjit (idem)
- 1,5 cm kentrjoer (idem)
- 2,5 cm gember
- 1 seree (even kneuzen)
- 2 blaadjes lemon leef (citroenblad)
- 1 proet (vraag maar in de toko)
Werkwijze
Stap1
Verhit de pan met een scheut olie, bak kort de boemboe en doe het vlees erbij. Schep het goed om zodat de saus het vlees bedekt, het vlees hoeft niet te worden dichtgeschroeid, heel kort allemaal. Evt spoel je het zakje van de bamboe om met wat water (anders is het zonde). Dan de santan erbij en alle stukjes en kruiden erbij.
Dit moet je minimaal voor 12 uur heel zacht laten pruttelen! Hoe langer hoe beter, je maakt dit dus de dag ervoor klaar.
Als je dit maakt, maak dan veel en vries kleine porties in.
De foto is van internet.