Ronde marmercake

2005-10-11
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 4 eieren (groot)
  • - 250 gr suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
    - Mespuntje zout
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 250 gr boter (op kamertemperatuur)
    - 250 gr bloem
    - 3-4 el cacao
    - 1 zakje bakpoeder
    Ps: Als het deeg te dik is, nog wat melk toevoegen
  • - Mespuntje zout
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • - 250 gr bloem
  • - 3-4 el cacao
  • - 1 zakje bakpoeder
  • Ps: Als het deeg te dik is, nog wat melk toevoegen

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg dan de boter in blokjes toe en mix dit goed glad. Voeg bloem, bakpoeder en snufje zout beetje bij beetje toe en mix alles tot een mooi beslag (is het te dik, voeg dan wat melk toe).

Doe 1/3 deel van het beslag in een ingevette cakevorm (ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt) en strijk het glad als dat nodig is. Neem dan de helft van het overgebleven beslag en roer hier 3-4 el cacao door (tot je een mooie kleur hebt) en giet dit over de eerste laag beslag. Strijk het glad en maak dan met een voor zigzaggende bewegingen om een marmereffect te krijgen.

Doe tenslotte de laatste laag beslag erover en strijk dit glad. OOk weer met een vork door de eerste twee lagen mengen, zodat je een mooi patroon krijgt.

Zet hem dan op de onderste richel van de oven en bak hem in 70-90 minuten mooi gaar.

Daarna kan je m nog versieren als je wilt, maar het hoeft niet, hij is zo al mooi genoeg

Hij is echt heerlijk!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    deze ziet er heerlijk uit…ga ik zeker een keer maken

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 13-10-2005

    deze ga ik meteen uitprinten, volgende week of weekend ga ik het maken!

  3. Geplaatst door nadia aan 14-10-2005

    lkkr, deze had ik al,is egt een aanradertje

  4. Geplaatst door ummadam aan 24-10-2005

    echt heerlijk! ik had dit recept al eens , maar was het kwijt geraakt jazak allah khair…..had vandaag mijn schoon familie op bezoek en ze vonde het heerlijk mashallah!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 27-10-2005

    wat leuk om te horen ummadam!!

  6. Geplaatst door asi aan 05-04-2006

    Heey ellouisa Ik heb het een keer gemaakt, maar het zag er niet uit net als wat er op die foto staat. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan? Je had gezegd 3-4 eetlepels cacaou. Ik heb 3 gedaan maar dan was te veel. Volgens mij moet je 1 1/2 cacaou er in doen.
    Het was wel heel lekker.
    Beslama

  7. Geplaatst door ellouisa aan 06-04-2006

    waarom was het dan te veel? Ik gebruik altijd 3 tot 4 el cacao.

  8. Geplaatst door fatema aan 13-04-2006

    salaam hij is heerlijk heb em net gemaakt.

  9. Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008

    fatema is die lekker?

  10. Geplaatst door Mounake aan 29-12-2009

    vraagje, kan je i.p.v. boter ook olie gebruiken en zo ja hoeveel moet ik dan gebruiken in dit receptje ?
    ( In mijn schoonfamilie zijn er verschillende mensen met een lactose-intollerantie allergie dus ik zou dan sojamelk gebruiken en olie als dat zou kunnen ? )
    Choukran !

  11. Geplaatst door Jeannette aan 30-08-2017

    Sorry, ziet en klinkt lekker, maar ik mis toch iets. Hoeveel eieren doe je hier in? Wil het graag proberen.
    Groetjes

    • Geplaatst door Tajine NL aan 12-09-2017

      4 eieren. Ik heb het aangepast.

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.