Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Roomkaastaart met ananas

Roomkaastaart met ananas

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Als eerste de mariakoekjes verkruimelen of malen en daar de gesmolten boter bij doen. Goed mengen.Daarna het mengsel plat drukken in een taartvorm. Beste is om even wat bakpapier op de bodem te leggen.

Dan de basterdsuiker met de roomkaas ( winkelmerk) samen mengen. In een andere kom de slagroom met vanililliesuiker en klopfix stijf kloppen.

Roomkaas en slagroom samen mengen. Dit op de verkruimelde koekjes uitstrijken. En in de koelkast laten koelen.

Daarna de ananas in een pan gieten met de helft van het siroop. Dit aan de kook brengen. meng 1 eetelepel koude siroop met de maizena ( ongeveer 1 eetlepel) . Dit voeg je bij de kokende ananas stukjes toe. Als het goed is moet de siroop nu dikker worden. Dan van het vuur afhalen en laten afkoelen.

Als het eenmaal goed is afgekoeld boven op de slagroom/roomkaas uitsmeren in de taartvorm en dan een nachtje laten koelen in de koelkast.

Mobiele versie afsluiten