Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Sfench (marokkaanse donuts) OOO

Sfench (marokkaanse donuts) OOO

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je mengt de meel met zout en de melk tot een stevig beslag zoals je ook met brood doet dan als het deeg goed stevig is vul je een bakje met water en die hou je bij het kneden om je handen goed nat te maken.

Dus je kneed het deeg goed en bij het deeg omdraaien maak je het deeg aan de bovenkant goed nat en draai je het elke keer om tot dat het deeg goed soepel en plakkerig wordt.

Dan dek je het af met een beetje aluminiumfolie maar het mag niet tegen het deeg aankomen.

Dan laat je het 1 uur tot 1.5 uur staan op een warme plek bijvoorbeeld de woonkamer.

Dan neem je het beslag en een kom met water dan maak je, je handen nat met het water uit de kom en neem je een beetje deeg daar vorm je een donut uit en doe je het in de koekenpan met olie die al voorverwarmd is.

Dus bij elke keer dat je een donut wil vormen maak je je handen nat

Het is heel belangerijk dat je handen nat zijn bij het vormen van de donut.
Ik zal gauw foto’s maken van de voorbereidingen.

Mobiele versie afsluiten