Sfenj – Marokkaanse donuts

2012-02-14
  • Opbrengst : ligt aan de groote van de cirkels die je maakt
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Sfenj / donuts, Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Ingrediënten

  • - 500 gram bloem
    - 1 eetlepel suiker
    - zakje vanille suiker
    - 1/2 theelepeltje zout
    - 1 ei
    - 1 1/2 thee lepel bakkersgist
    - grote glas water ( Marokkaanse thee glas)
    - olie om de sfens in te bakken
    Decoratie:
    Ik heb suiker gebruikt. Dus je kunt van alles gebruiken om te decoreren.
    Eerst in jam en dan in suiker is ook lekker 🙂

Werkwijze

Stap1

Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een plan van ongeveer 5 a 6 mm en dan steek je met een glas er rondjes uit. Ik heb een groot glas gebruikt. Steek in het midden van de cirkel dan nog een klein rondje uit en dit moet je eruit halen. Als het goed is heb je nu een cirkel met een gat erin.

Leg de donuts op een plaat  beleed met een thee doek. ( je kan ook bakpapier gebruiken). Ik heb ze ongeveer een uurtje laten rijzen tot dat ze dikker zijn geworden.

Daarna frituur je de donuts/ sfens in hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met suiker!  Warm zijn ze het lekkerst.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.