Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Sfenj – Marokkaanse donuts

Sfenj - Marokkaanse donuts

Sfenj / donuts, Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig is. Kneed dit goed tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een plan van ongeveer 5 a 6 mm en dan steek je met een glas er rondjes uit. Ik heb een groot glas gebruikt. Steek in het midden van de cirkel dan nog een klein rondje uit en dit moet je eruit halen. Als het goed is heb je nu een cirkel met een gat erin.

Leg de donuts op een plaat  beleed met een thee doek. ( je kan ook bakpapier gebruiken). Ik heb ze ongeveer een uurtje laten rijzen tot dat ze dikker zijn geworden.

Daarna frituur je de donuts/ sfens in hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met suiker!  Warm zijn ze het lekkerst.

Mobiele versie afsluiten