Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Sfenzj met ei en melk

Sfenzj met ei en melk

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan;

Er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.

Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk, het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.

Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.

Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie.

Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.

Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken .

Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie.

Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken.

Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk.

Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde.

Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Mobiele versie afsluiten