Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Slagroom stijf kloppen

Slagroom stijf kloppen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Neem een beslagkom en zorg dat deze vetvrij is (wrijf met wat citroensap in en droog af).

Giet de slagroom in de kom (je kan meerdere pakjes nemen, je hebt per pakje 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger nodig).

Mix met de elektrische mixer de slagroom en voeg ondertussen de vanillesuiker en klopfix toe (niet meteen aan het begin erbij doen!!)

Mix tot het goed stijf is. Niet te voeg stoppen, dan is het te dun en zakt het snel uit. Niet te lang doorgaan, dan gaat het schiften en wordt het waterig of boterachtig.

De slagroom is goed stijf als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt of eruit glijdt. Glijdt het nog wel (eerst even schuin houden om te proberen, niet meteen op zn kop houden), dan nog even doormixen.

Na het stijfkloppen in de koelkast zetten tot gebruik.

Mobiele versie afsluiten