Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Slagroomgebak

Slagroomgebak

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

klop in een kom 4 dooiers met 35 gr. suiker tot een romige creme.

klop met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout goed stijf. voeg tijdens het kloppen 55 gr. suiker en 2 vanillezakjes. schep het eiwit op de dooier creme, zeef 60gr. bloem en 40 gr. maizena hier boven meng dit goed met elkaar. bedek de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier, giet hier het mengsel in. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 165 graden in ca. 50 min. klop de slagroom.

laat de bodem eerst in de vorm afkoelen. Snijd de bodem in 2 lagen, besrijk de onderkant met jam, daarop doe je slagroom en in plakjes gesneden aardbeien, over de aardbeien nog wat slagroom. Je legt het andere stuk deeg erop. besmeer de de rest van de taart met slagroom. strooi over de zijkant het amandelschaafsel. doe de slagroom in een spuitzak, spuit rozetten op de taart, ganeer het met stukjes aardbei. 

Mobiele versie afsluiten