Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Soezen gebak

Soezen gebak

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook of Soezendeeg;

Het 250 ml Water met de 100Gram Boter en het mespuntje zout in een pan onder voortdurend roeren aan de koek brengen.

De 250 gram gezeefde Bloem in een keer al roerend aan het kokende boter-watermengsel toevoegen.

De massa verder verwarmen, de bloem zorgt voor de binding. De massa in beweging houden.

In de massa blijven roeren tot het deeg als een bal van de panbodem loslaat en er op de panbodem een witte waas onstaat.

De massa in een mengkom doen en laten afkoelen. Een ei erdoor roeren tot het voledig door de massa is opgenomen.

De resterende eieren na elkaar toevoegen en erop letten dat elk ei goed met het deeg is vermengt alvorens het volgende ei toe te voegen.

De consistentie van het deeg controleren. Het daarvoor het lepel omhoog; het deeg moet glad zijn en glanzen en makelijk van de lepel aflopen. De soezendeeg op een stuk bakpapier spuiten en het deeg 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (220Graden ) Bakken

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11.

als ze zijn afgekoeld vullen met een spuit met slagroom of bbr.

ook kan je de soezen dompelen in gesmolten chocolade.

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11. voor wat kleinere soesjes.

Je kunt er kleine of grote soezen mee maken..

Mobiele versie afsluiten