Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Spinazietaart met kaas

Spinazietaart met kaas

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat het bladerdeeg (indien diepvries) ontdooien. Doe het water, het zout en de spinazie in een pan en laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het water eruit.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui hierin ca. 5 minuten. Voeg spinazie, fetablokjes, peterselie, nootmuskaat en peper toe. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren toe (houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg). Verdeel het bladerdeeg in twee porties.

Rol de ene portie uit tot een rechthoek (ca. 25 x 40 cm) op een met bloem bestoven werkvlak.

Bekleed de bodem en de zijkanten van een ovenschaal (ca. 16 x 30 cm) met het deeg. Verdeel de spinazievulling over het deeg.

Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een deksel voor de ovenschaal. Leg dit op de spinazievulling.

Verdeel het bladerdeegdeksel met een mes in 12 stukken: snijd eenmaal overlangs en vijfmaal overdwars.

Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de spinazietaart in het midden van de oven gaar.

Serveer de taart (lauw)warm.

Baktijd: ca. 40 minuten bij 175 °C / gasovenstand 3.

Mobiele versie afsluiten