Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Spons gebak

Spons gebak

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Beboter een vierkante bakblik.Verwarm je oven op 180 C.Begin eerst met het maken van de cake.

Mix in een kom de bloem en bakpoeder samen.Pak een andere kom en mix daar de eieren 4 min. Doe de suiker erin en mix het verder 5 min.Leg de mixer weg en pak een houten lepel en roer voorzichtig de bloemmix erin.

Doe de boter en de melk in een pan en maak het lauw niet heet!! En mix dit in het deeg totdat het homogeen(dik)wordt. Bak de cake voor 20-25 min.Maak ondertussen de bovenkant. Roer de bruine suiker en de boter. Doe daarna de melk, geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.

Haal de cake uit de oven en smeer dit vulling erop en doe de cake verder voor 3 min in de gril.

Deze cake kan lauw en koud gegeten worden.

Mobiele versie afsluiten