Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Stapeltaart

Stapeltaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de bodems het liefst een dag van te voren.

Eerste bodem:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en vet het in.

Klop de eierdooiers en de suiker tot ze licht en romig mengsel dat in volume verdrievoudigd is.
- Voeg er dan de vanillesuiker, of vanille-extract en de ciroenrasp aan toe.
- In een aparte kom klop je de eiwitten tot ze licht en luchtig zijn.
- Schep met een grote metalen lepel voorzichtig door het eimengsel.
- Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en spatel met een grote metalen lepel voorzichtig alles door elkaar.
- Neem er de tijd voor en spatel tot alles goed gemangd is.
- Schep het mengsel in een bakblik en bak het gedurende 25 minuten in de oven.
- Het moet veerkrachtig aanvolen als je er met je vinger op drukt en het deeg een beetje van de zijkant is losgekomen.
- Laat iets afkoelen en keer het om op een taartrooster.

De vulling

Voor de eerste laag van de onderste bodem
Chocolade/caramel vulling:
Klop de slagroom met de suiker, vanille en slagroomversteviger.
smelt de cocoladehazelnoot en de caramel samen.
voeg gesmolten chocolade en caramel bij de slagroom en meng goed met de slagroom. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet is.

De tweede laag:
bestruik eerst de bodem met suikerwater of jam. (wat jij het lekkerst vind.)
Spuit de zijkant van de taart met slagroom en vul deze met de kersen.

Dek de taart met wat jam.

NU DE TWEEDE BODEM:

Klop de eieren en de suiker luchtig.Tot ze een licht gele kleur hebben.
Voeg nu de olie, vanille, cacao en bakpoeder.
Voeg nu de meel beetje bij beetje toe en mix alles tot een geheel.

vul nu de tweede taart met slagroom en gesneden stukjes perziken.

Maak voor de tweede taart een chocolade glazuur
Kook de slgroom, als de slagroom gekookt is. haal je de pan van het vuur en voeg je gesmolten chocolade toe. Zorg ervoor dat de slagroom niet te heet is.
Meng de chocolade goed door de slagroom.

Zet de tweede taart op een rooster en giet de glazuur over de taart.
Probeer zo min mogelijk met een spatel de glazuur te verspreiden anders krijg je van die strepen op de taart.

Als je hiermee klaar bent rol je de marsepein uit en bekleed je hiermee de onderste bodem.

Snij nu de taartstokjes op maat en steek deze in de taart, leg hierop de tweede bodem.

Decoreer de taart
ijsblokjes vormen vul je met witte chocola laat afkoelen en leg ze op de taart.

Mobiele versie afsluiten