Stoofvlees a la Ellouisa

2006-06-03
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofvlees (rund)
    1,5 tl zout
    1,5 tl peper
    1,5 tl kerrie
    1,5 tl paprikapoeder
    3 el olie
    2 el azijn
    2 el ketjap
    2 el tomatenketchup
    1,5 tl mosterd
    1 laurierblaadje
    1 ui
    Bloem en water tot een papje gemengd

Werkwijze

Stap1

Maak een marinade van alle ingredienten behalve de ui en het laurierblaadje. Doe hier het vlees bij en laat het een nacht marineren (mag ook minder).

Verhit dan boter in een braadpan (het liefst croma dat is het lekkerst, maar gewone boter kan ook). Fruit hierin de ui en doe dan het vlees erbij. Bak het aan beide zijden bruin en doe dan de marinade erin. Water erbij tot het vlees onderstaat en ook het laurierblaadje toevoegen. Laat dit 2 tot 3 uur pruttelen tot het vlees zacht en gaar is.

Bindt tenslotte nog de saus met het papje van water en bloem.

Lekker met gekookte aardappels en groenten of frietjes en salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-06-2006

    Hmmmm, ziet er heerlijk uit.
    Is de saus zoet of zuur?
    Mijn man houdt niet van zuur….:moe:

  2. Geplaatst door ellouisa aan 04-06-2006

    de saus is kruidig en een beetje tomaatachtig, maar niet zuur.

  3. Geplaatst door beens9 aan 21-07-2006

    Beste Ellouisa,
    Ik heb een nieuwe Tajin gekocht. Moet deze nog een voorbewerking krijgen voordat hij gebruikt kan worden?

  4. Geplaatst door Mela aan 26-08-2006

    Het staat nu op het vuur,duimen maar. Ik had wel bijna geen marinade meer over (heb het een nacht in de frigo laten staan) Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.