Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Taart

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

maak eerst je slagroom klaar het liefst 2 a 3uur van te voren..gewoon opkloppen met het zakje opklopfix .ik gebruik meestal geen suiker maar het mag wel 3 el.

vewarm je oven op 230 boven beneden

breek de eiren doe de bakpoeder erbij en de boter ....mix het met een mixer zo een 3 mn.

daarna de suiker erbij en de vanile suiker ook mixen en daarna de meel maar wel zeefen ....gewoon mixen maar niet te lang!

doe bakpapier in je oven plaat en giet het mix erin maak een grote vierkant en legaal...

stop het in de oven laat het 8 mn erin de deeg mag niet bruin woren gewoon een licht kleurtje...stop er een sate' stokje in en als er droog uit komt is ie gaar... laat het 30 mn afkoelen.

daarna snij je het in 3 lange stukken let op op maat???

leg de eerste stuk op de zilveren karton die moet ook maat gesneden.

leg aardbeien jam op de eerste stuk en daarna slagroom erop met een mes. daarna weer een plak erop en doe het zelfde.

als je klaar bent bedak je het hele taart met slagroom...de zijkanten maak je dcht met de nootjes en de bovenkant bestrooi je met hagelslag.

en daarna wat versiering met slagroom..

hij is heerlijk mijn man is er gek op. en je weet als je man er gek op is moet ie wel lekker zijn.

Mobiele versie afsluiten